Marketinški trendi v 2021

Digitalni marketing ima ogromen vpliva na delo ljudi, nakupe, interakcije in življenjske navade. V tem članku bomo zapisali nekaj trendov digitalnega trženja za leto 2021, ki vam bodo pomagali povečati prodajo in premagati konkurente.

1. Estetsko in uporabniku prijazno spletno mesto

V letu 2021 ni opravičila za zastarelo in počasno spletno mesto. Dobro zasnovano spletno mesto bo povečalo stopnjo konverzije in strankam pokazalo, da svoje podjetje in stranke jemljete resno. Prav tako jim boste sporočili, da vam je pomembna njihova izkušnja na vaši spletni strani

2. Kvalitetna vsebina

Vsebino morate ustvariti s specifičnim namenom
za povečanje konverzije in rast vaše blagovne znamke.

3. Video vsebina

Zakaj je video pomemben za vaše podjetje? Ker vam video omogoča poglobljeno predstavitev vašega izdelka ali storitve.

4. Izkušnje strank

Pri marketingu ne gre več za to, da bi prepričali potencialne stranke, da kupujejo pri vašem podjetju, temveč za zagotavljanje nadstandardne izkušnje strank, zaradi katerih se bodo ljudje vračali.

5. Personalizacija

Danes so kupci preplavljeni s sporočili iz več kanalov. Prilagojena sporočila bodo izstopala in vzpostavila resnično povezavo med blagovno znamko in ciljno skupino.

6. Osredotočite se na zadrževanje strank

Osredotočiti se moramo na zadrževanje obstoječih strank in ne na privabljanje novih. Vračajoče stranke so bolj dragocene od novih. Študije so pokazale, da privabljanje nove stranke stane petkrat več kot targetiranje strank, ki se vračajo. To je dober razlog, da se potrudite in zadovoljite svoje stranke.
Zveste stranke prav tako pomagajo povečati ozaveščenost o vaši blagovni znamki, tako, da jo priporočajo svojim prijateljem in družini. Srečne stranke so “brezplačni ambasadorji blagovnih znamk”.
Narediti morate jasen načrt za svoje cilje in kako jih boste dosegli. Če boste pri tem potrebovali pomoč, nas lahko vedno kontaktirate.