Zakaj je Google oglaševanje pomembno za vsako podjetje?

Google Adwords

Zakaj je Google oglaševanje pomembno za vsako podjetje?

Ali ste vedeli, da se vsako sekundo na Googlu izvede več kot 40.000 iskanj, kar pomeni 3,5 milijarde iskanj na dan? Dejstvo je, da je Google najbolj obiskana spletna stran, saj se nanjo obrnemo vsakokrat, ko iščemo določene informacije. Zato Google oglaševanje ni več le izbira, ampak nuja za vsako podjetje, ki želi s svojo spletno trgovino ali storitvijo ostati na trgu konkurenčen.

Marsikomu se bo zdelo Google oglaševanje preprosto. Vendar pa je v tem primeru potrebno poznati razliko med dobrimi in odličnimi kampanjami na spletu. Te imajo na koncu popolnoma drugačne rezultate, kar je seveda odvisno od znanja in izkušenj oglaševalca. Če je oglaševanje na Googlu izpeljano na visokem nivoju, potem vam ta prinaša številne prednosti. Pa si poglejmo, katere.

Kako se podati v svet Google oglaševanja?

Glede na to, da je Google največji svetovni iskalnik, je popolnoma jasno, da vam Google oglaševanje pomaga do večje prepoznavnosti in večjega števila obiskov vaše spletne strani. Pri tem so stroški oglaševanja tako visoki, kolikor proračuna ste jim namenili. Google bo namreč znotraj vašega proračuna dosegel najboljše rezultate, ki jih lahko.

Ko namenjate sredstva za oglaševanje, vas verjetno v prvi vrsti zanima njegov učinek. In zakaj bi se osredotočali na ljudi, ki jih vaš izdelek ali storitev ne zanimata. Zato je pomemben podatek, da vam Google oglaševanje omogoča ciljno oglaševanje, kar pomeni, da boste svoj proračun namenili izključno za oglaševanje tistim ljudem, ki v danem trenutku iščejo to, kar ponujate. Z Google oglaševanjem boste tako dosegli bistveno večjo prepoznavnost, kar se lahko odraža z večjim obiskom ne samo v spletni trgovini, ampak tudi v fizični trgovini.

Različni načini Google oglaševanja

Dodatna prednost Google oglaševanja je zagotovo v tem, da vam ponuja različne možnosti oglaševanja. Njihovo izbiro je seveda potrebno prilagoditi vašim potrebam in značilnostim cilje publike. Med najpogostejšimi je zagotovo Google oglaševanje v iskalnem omrežju, pri čemer gre za besedilne oglase, ki so zasnovani na podlagi skrbno izbranih ključnih besed.

Temu sledi oglaševanje v prikaznem omrežju ali Google Display, ki vam omogoča, da dosežete uporabnike medtem, ko brskajo po svojih najljubših spletnih straneh, gledajo video posnetke ali brskajo po pošti. Zelo pomemben segment Google oglaševanja je tudi oglaševanje na YouTubu. Po nekaterih podatkih kar 90 % ljudi odkriva izdelke in blagovne znamke na YouTubu, zato ga nikakor ne smete izpustiti.

Prednosti Google oglaševanja

Dejstvo je, da se vse več potrošnikov digitalizira, kar pomeni, da bo imelo tudi Google oglaševanje v prihodnosti zelo velik pomen. Seveda pa se je potrebno zavedati, da je ta način oglaševanja lahko uspešno le, če se ga lotite pravilno in ob tem spremljate vse trende na področju oglaševanja.

Eden od teh je zagotovo Google oglaševanje na mobilnih telefonih. Glede na to, da so mobilni telefoni nepogrešljive naprave za brskanje po spletu, bo optimizacija Google oglaševalskih akcija za mobilne naprave v prihodnosti nuja. Brez tega boste zaostali daleč za konkurenco.

Google oglaševanje dandanes igra ključno vlogo pri večanju prepoznavnosti vašega podjetja ali blagovne znamke, prinaša pa vam tudi promet in prihodek. Če potrebujete pomoč, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.